Παρασκευή, 17 Απριλίου 2009

Ελεμ Κλίμωφ..." Έλα να δεις"

Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα που κυριαρχεί στην Ε.Ε δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε άστοχο περιφέρεται σα μαύρο φάντασμα που παραχαράσει την ιστορία ξαναγράφοντας την με χυδαία ψέμματα και γκαιμπελικού τύπου προβοκάτσιες γιατί στοχεύει στο μέλλον και μάλιστα εν μέσω της ίσως μεγαλύτερης καπιταλιστικής κρίσης από το 1929-1933 που εμφανίστηκε στον καπιταλιστικό κόσμο(να θυμίσουμε ότι τότε η εν λόγω κρίση δεν ακούμπησε μόνο την ΕΣΣΔ η οποία αναπτύσσονταν ραγδαίως).
Η προσπάθεια Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελεύθερων, Εθνικιστών, Σοσιαλδημοκρατικών και Πράσινων στην Ε.Ε να δημιουργήσουν μια μέρα για τα θύματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού και η προσπάθεια εξομοίωσης των δυο μεταξύ τους ιδεολογιών, εκτός του ότι είναι ύβρις, αποτελεί και το μεγαλύτερο ψέμα όλων των εποχών που πατάει πάνω στο αντιεπιστημονικό ιδεολόγημα του "Ολοκληρωτισμού".
Τι είναι όμως αυτός ο περίφημος "ολοκληρωτισμός";
Τον όρο ολοκληρωτισμός που κατά κόρον χρησιμοποιούν οι κατά τόπους ινστρούκτουρες του κοσμοπολιτισμού, είναι ένας όρος που δεν έχει καμία κοινωνιολογική αξία. Είναι ένα εφεύρημα της Χάνα Άρεντ στην δεύτερη δεκαετία του αιώνα που πέρασε συγκεκριμένα το 1923. Να πούμε πως στις κοινωνικές και οικονομικές επιστήμες, τα στοιχεία που αναδείχνουν τι σύστημα είναι αυτό που εξετάζεται κάθε φορά για το κράτος, είναι αυτά που δίνουν σε αυτό τον αντίστοιχο επιστημονικό κοινωνικοπολιτικό όρο. Τα στοιχεία που καθορίζουν τα παραπάνω, σχετίζονται με το ποιες κοινωνικές τάξεις κυριαρχούν πάνω σε κάποιες άλλες, ποιες είναι αυτές, δηλαδή ποιες κοινωνικές τάξεις κατέχουν τα μέσα παραγωγής και τι είδους κράτος είναι αυτό; (Για να μην κάνουμε το άρθρο σεντόνι διαβάστε εδώ).
Για σήμερα Μ. Παρασκευή του Ορθόδοξου Χριστιανικού Πάσχα, θα σας μεταφέρουμε μόνο ένα τμήμα της ιστορικής αλήθειας που ο σκηνοθέτης- κινηματογραφιστής Έλεμ Κλίμωφ κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, όπου ανέδειξε τη σφαγή ενός ολόκληρου χωριού από τα 625 του Κατίν της Λευκορωσίας, απ' τις δυνάμεις της ναζιστικής κατοχής φέρνοντας στο φως πράγματα που στο δυτικό κόσμο είναι επιμελώς - παντελώς άγνωστα.
Στο όνομα αυτού του χωριού αυτό που αναδείχνεται είναι τι άλλο απ' το εφεύρημα του υπουργού προπαγάνδας Γκαίμπελς για την σφαγή που οι ίδιοι οι ναζί είχαν πραγματοποιήσει σε Πολωνούς αξιωματικούς, αποδίδοντας τους στην τάχατες "Σοβιετική κτηνωδία".
Φυσικά στο ίδιο το ημερολόγιο του ο Γκαίμπελς έγραφε ότι τη σφαγή των Πολωνών αξιωματικών έκαναν οι ίδιοι οι ναζί και προσπαθούσαν να φορτώσουν προβοκατόρικα στον κόκκινο στρατό και τη Σοβιετική Ένωση.

Ράδιο Κόλλεκτίβα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

the blog powerd by istosch-data &web center